Download referat despre ecologie
ECNC stimuleaza colaborarea i Analiza i Aceasta lucrare este co Mai jos puteti gasi tot catalogul de referate in functie de cautarile facute de alti utilizatori. Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referatele.
Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Home Referate Despre ecologie. Ecosistemul urban acum 3 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari. Poluarea Solului-atestat acum 3 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari. Dezechilibre ecologice acum 2 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari.
Poluarea atmosferei acum 3 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari. Un mediu curat,o viata sanatoasa acum 2 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari. Poluarea solului acum 3 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari. Poluarea mediului inconjurator acum 2 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari. Turismul si mediul inconjurator acum 3 ani Categorie: Ecologie afisari descarcari.
In Himalaya traieste una dintre cele mai retrase feline: legendarul leopard al zapezilor, iar in vaile aflate in sudul masivului traiesc ultimii tigri bengalezi, poate cele mai temute feline mari. De la dungile blanii tigrului la rotocoalele leopardului, blana felinelor poate avea o mare varietate de modele.
In prezent se crede ca pete ca ale ghepardului erau la origine modelul de pe blana tuturor felinelor si ca celelalte cerculete si chiar dungile au evoluat de la aceste prime pete.
Chiar si leii — care aparent nu au nici o pata — au evoluat din aceste fiinte cu pete circulare, ascendent pe care il dovedesc formele de pe blana puilor. Felinele au diverse dimensiuni, de la tigrul siberian de 4 m lungime si kg, pana la pisica cu picioare negre, lunga de 50 cm si cantarind … g.
Dar oricare ar fi marimea sau modelul de pe blana, felinele au ceva in comun: sunt niste ucigase innascute. Care sunt trasaturile principale ale unei feline ucigase? Mai intai, vederea foarte buna. Ochiul unui leu este de trei ori mai mare decat ochiul omului, deci sensibilitatea sa este tripla.
Leul vede cel mai bine pe o campie neteda, unde poate urmari miscarea turmei de ierbivore. El isi poate alege prada, un animal mai slab, mai tanar sau mai incet, inainte de a porni la atac.
Dar simtul vazului la feline se manifesta cel mai bine noaptea. Ochii acestor animale seamana cu niste faruri, deoarece se pot folosi de orice sursa de lumina la indemana, chiar si de lumina stelelor. Razele luminoase sunt reflectate de o membrana speciala aflata in spatele retinei. Aceasta reflectare actioneaza pentru a doua oara anumite celule fotosensibile din fata membranei, imbunatatind astfel vederea nocturna.
Iar ghepardul este cel mai impresionant alergator dintre ele. Aceasta felina asteapta rabdatoare sa se apropie un animal pe care sa-l poata vana. Ghearele ei nu sunt retractile, constituind un fel de crampoane. Pernitele de pe labe au cute transversale care maresc aderenta la sol. Viteza cu care accelereaza este ametitoare.
Nu poate utiliza aceasta viteza formidabila decat pe perioade scurte. Se pare ca imensa coada a ghepardului actioneaza ca un giroscop, ajutandu-l sa-si mentina echilibrul cand coteste brusc sau cand alearga foarte repede.
Majoritatea felinelor au dinti specializati, perfect adaptati prazii predilecte. In ciuda tuturor acestor lucruri, aceste animale, care sunt prin natura lor niste ucigasi, nu sunt intotdeauna in stare sa prinda prada.
Un ghepard reuseste sa prinda vanatul o data la sase incercari si are de invatat multe pana sa devina un animal de prada eficient. Cateva din caile principale prin care tehnologia moderna a contribuit la degradarea si alterarea prin poluare a mediului ambiant sunt urmatoarele: - Practicile agricole rezultate din cultivarea pamantului,drenarii mlastinilor, iriigarii, aplicarea insecticidelor si erbicidelor. Cele mai importante probleme identificate sunt: eroziunea solului cu folosin?
Folosirea nerationala a ingrasamintelor cu azot si fosfor a provocat eutrofizarea apelor de suprafa? Apare ca necesitate cresterea contributiei pozitive agriculturii fata de mediu inconjurator , nevoia de reducere a poluarii provocate de agricultura si adoptarea unei politici agricole in asa fel aceasta sa? Practicarea unei agriculturi ecologice presupune: - pastrarea si utilizarea eficienta a poten? Aplicarea unor noi practici agricole, bazate pe cele mai avansate cunostinte stiintifice in domeniul tehnologiilor, mai ales a celor ecologic valabil, este o cerinta majora a promovarii agriculturii durabile.
Impactul Tehnologiei Asupra Mediului.
0コメント